Vremea in Bucuresti

Bucurestiul, la fel ca si restul tarii, are o clipa temperat continentala. Tinand cont de faptul ca temperaturile se schimba in mod dramatic trecand de la maximul de 40 de grade Celsius din perioada verii la minimul de -20 de grade iarna, se intelege ca Bucuresiul este recomandat ca o destinatie de vacanta pentru toamna si primavara atunci cand valorile pe care le au temperaturile ajung undeva la 20 de grade.

In general nu putem sa discutam despre un exces al precipitatiilor in capitala chiar daca sunt perioade lungi caracterizate de un nivel mare de umiditate acestea fiind specifice orasului Bucuresti incepand de vara si pana in toamna. Conjunctura aceasta nefericita face ca turistilor sa le fie imposibil sau aproape imposibil sa isi petreaca o vacanta foarte placuta in capitala inn special in perioada verii atunci cand caldura intra si ea pe lista impedimentelor climatice.

Caderea zapezii in Bucuresti este foarte imprevizibila, temperatura din timpul iernii este aproape invariabil joasa dar in legatura cu precipitatiile orasul Bucuresti are foarte multe perioade cu ninsori abundente sau perioade foarte lungi care sunt caracterizate prin lipsa zapezii.

Acest tablou climativ al orasului este generat in special de localizarea lui geografica, la campie, dar si de impactul regiunii urbanizate intens a capitalei ci prin urmare si din cauza imprejurimilor sale foarte apropiate.

Inainte de a iti ograniza concediul in Bucuresti iti recomandam sa cauti informatii actualizate despre vremea in Bucuresti si sa urmaresti site-urile speciale care ofera informatii concrete si corecte. Aceste site-uri iti prezinta prognoza meteo tinand cont de mai multi parametri cum ar fi temperatura atmosferica, gradul de umiditate, vantul si viteza curentilor de aer, presiunea si alte astfel de termeni specifici unei prognoze meteo corecte.

De obicei pe teritoriul orasului sau in zonele sale limitrofe care sunt inconjurate de paduri masele de aer circula normal, si sunt favorabile pentru mentinerea unei atmosfere aproape stabile. Exista si vanturi dominante care se simt in toate anotimpurile cum ar fi vanturile de est, vanturile de vest, de nord est si de sud vest. In ceea ce priveste frecventa calmului atmoferic, aceasta este de 18.9 procente si in legatura cu viteza vantului, cea mai mare viteza este inregistrata de vantul de nord est care ajunge pana la 2.4 m/s, fiind umat de cele de vest si de est cu doar 2.3 m/s.

In medie, numarul de zile cu vand sunt 14 in timpul unui an. Ca si la temperaturi, analiza vanturilor a evidentiat diferentieri considerabile intre zona construita si cea exterioara. Rolul constructiilor este de obstacol ceea ce face ca situatia de calm sa fie mult mai pregnanta decat in zonele periferice.

Precipitatiile in capitala sunt in general scazute si ating in medie 585 mm pe an avand un debit mai mare vara. Cea mai mare cantitate medie de ploaie este in iunie unde ajunge la 85 mm pe cand cea mai scauzta este in martie ajungand la 15 mm. In general, in Bucuresti precipitatiile sunt prezente 117 zile pe an iar diferentierile de relief, natura dar si particularitatile imprimate suprafetei au dus la formarea unor microclimate.