Cum alegi o firma de contabilitate

Daca esti la inceput in domeniul antreprenoriatului si ai avea nevoie de un contabil sau deja esti pe piata insa actuala firma de contabilitate cu care lucrezi sau contabilul tau nu te satisface este bine sa incerci sa gasesti o alta firma. Vei cauta cu siguranta persoane competente care sa iti tina situatia contabila la zi in mod corect si clar si in conformitate cu legea.

Sunt foarte multi antreprenori care vor avea nevoie de o persoana cu care sa comunice deschis despre toate problemele cu care se confrunta in firma. Persoanele de incredere care vor explica toate notiunile contabile pe intelesul tuturor si care va ofera feedback in timp real sunt foarte greu de gasit in prezent, desi acesta ar trebui sa fie cel mai important criteriu in functie de care sa iti alegi un contabil cu care sa lucrezi.

Increderea reciproca este importanta

Ai incredere ca angajatii tai isi fac treaba in mod corect? Tot aceeasi incredere ar trebui sa fie si fata de firma de contabilitate aleasa ca firma partenera sau fata de contabilul pe care vrei sa il angajezi daca esti in postura in care ii oferi toate informatiile cu privire la resursele companiei si de la care speri intr-o gestionare corecta a situatiei tale contabile. Firmele de contabilitate au responsabilitatea de a prelucra corect, complet si la termen toate informatiile pe care le vei oferi organelor fiscale.

O firma de contabilitate buna iti ofera consultanta si o serie de servicii adiacente

In prezent contabilul isi depaseste cu mult activitatea. Contabilul este bine informat si poate sa iti ofera mai mult decat o gestiune contabila perfecta. Rolul contabilului este mai complex in prezent, acesta fiind expertul care iti ofera consiliere si care propune cele mai bune solutii pentru afacerea pe care o ai. Relatiile bazate pe incredere sunt cele cand contabilul acorda in mod constant sfaturi utile in ceea ce priveste liniile de directie ale firmelor cum ar fi costurile, cheltuielile, investiile si serviciile, sfaturi juridice si chiar consultanta financiara.

Un contabil bun este foarte bine informat

Contabilii buni sunt cei care sunt tot timpul la curent cu schimbarile in domeniul legislativ, schimbari care au loc in fiecare si care sunt doar de ordin contabil. Au aparut mai multe modificari legate de legislatia cu privire la transportul de marfuri de exemplu pe teritoriul Uniunii Europene si firma ta este activa in domeniul acesta. Contabilul ar trebui sa stie toate aceste lucruri si sa ti le comunice dar si sa iti dea sfaturi corecte.

Un contabil bun este profesionist si integru

Contabilii buni nu au intentii ascunse, sunt onesti si sunt interesati ca firma lor sa inregistreze profit si sa aiba o activitate legala. Contabilii profesionisti isi asuma toata raspunderea pentru inregistrarile din contabilitate a tuturor documentelor pe care le-au primit si te asigura in acelasi timp de faptul ca balanta contabila, conturile de pierderde si profit si bilantul exprima foarte bine realitatea pe care o vei prezenta si fiscului, furnizorilor sua bancii.